Sławek
"Cypis"

Sławek „CYPIS” – mój mąż – uśmiechnięty, wesoły, aktywny, chętny do pomocy, kochający muzykę, zwierzęta i przyrodę, wierzący w dobro ludzi… O nic nigdy nie prosił – wolał dawać. 22.04.2021 – jak co rano, przed pracą, buziak, kilka zdań co dziś robimy, jakie plany na wieczór. Tak normalnie. Około godziny 8.00 koledzy z pracy zadzwonili, że Sławek stracił przytomność i zabrała go karetka do szpitala… Nasze życie zmieniło się o 180 stopni… Tętniak, tykająca bomba, o której nie wiedział nikt – pękł! Skutkiem tego był masywny wylew i udar.

Przez kilka tygodni Sławek walczył o życie… Teraz walczy o powrót do zdrowia i sprawności. Na dzień dzisiejszy rzeczy tak codzienne i proste dla nas – chodzenie, mówienie, dla Sławka są często wielką niewiadomą, a każde kolejne ćwiczenie rehabilitacyjne ogromnym wysiłkiem. Jest to walka o przypominanie sobie swojego życia, jak również nauka wielu rzeczy od nowa. Jednak Sławek walczy dzielnie…

Niestety – rehabilitacja w wyspecjalizowanych ośrodkach, która pozwoli Sławkowi odzyskać sprawność kosztuje około 20 tys. złotych miesięcznie i musi być kontynuowana w trybie ciągłym przez kolejne miesiące. Każdy tydzień bez rehabilitacji cofa uzyskane efekty.

Dlatego w imieniu Sławka i swoim proszę Was o pomoc. Tyle ile możecie… Wierzę, że z Waszą pomocą Sławek odzyska zdrowie i będzie mógł cieszyć się życiem tak jak dotychczas.

Z głębi serca dziękujemy za każdą wpłatę.

Możesz wspierać leczenie Sławka przekazując darowiznę na:

Fundacja AJAK ul. Wieniawskiego 6/51, 62-510 Konin Numer konta: 48 1600 1462 1895 9233 3000 0005 Tytuł wpłaty: pomoc dla Sławka

Darowizna on-line
PLN

Skontaktuj się

Jesteśmy do Twojej dyspozycji.